fbpx
Scylla Flight Innovation Kft.
Felnőttképzési engedélyszám: E-001818/2018
Scylla Flight Innovation Kft.
Felnőttképzési engedélyszám: E-001818/2018

Rólunk

A Scylla  oktatás szervező tevékenysége – a pénzügyi témakörben indított képzéseken túl –, más területek irányába is terjeszkedni fog. A további tervezett képzések kiválasztása során két fontos szempontot veszünk figyelembe:
1. Az elméleti tananyag mellett gyakorlati tudást is biztosítson a hallgatók részére.
2. A munkaerőpiaci igényekhez alkalmazkodva, azonnali álláslehetőséget garantáljon a sikeres vizsgázók részére.

Természetesen rengeteg ilyen szakma létezik, de mi igyekszünk a jövőbe látni, hiszen elképzelhető, hogy ma még nem is szakmaként létezik az a tevékenység, ami 1-2 év múlva a legkeresettebb állás lehetőségét biztosítja az érdeklődőknek, illetve azoknak, akik rugalmasan alkalmazkodnak rohanó világunk kihívásaihoz. Aki „jókor van jó helyen”, az előnyre tehet szert nem csak a munkaerőpiacon, de az ÉLET nagy versenyfutásában is.

Azt, hogy Önnek mi a „jókor”, azt nem tudjuk megmondani –ez nyilván az élethelyzettől függ –, de mi folyamatosan várjuk a jelentkezését, és azt garantálhatjuk, hogy képzéseinken Ön „jó helyen” lesz.

Oktatóink

Egy tanfolyam elvégzésének a sikere jelentős mértékben függ az oktató személyétől, szakmai tudásától, a hallgatókkal szembeni empátiájától, és természetesen a hallgatók szorgalmától is. Oktató gárdánk úgy lett összeválogatva, hogy maximálisan megfeleljenek ezeknek a követelményeknek, és egyúttal képesek legyenek a hallgatók hozzáállását is pozitív irányba befolyásolni.

Laki Judit

Az Államigazgatási Főiskola elvégzése után  15 évig dolgozott az államigazgatásban a Fővárosi és Pest megyei Társadalombiztosítási Igazgatóságon , majd saját céget alapítva azóta is társadalombiztosítási és adóügyekkel foglalkozik.

Időközben a BCE Közigazgatástudományi Karán mesterdiplomát szerzett.

2002-től a Társadalombiztosítási Levelek főszerkesztője.  A z ÉnésaTb társadalombiztosítási területtel foglalkozó humoros szaklapnak szintén a főszerkesztője volt. Számos magyar és nemzetközi publikációja jelent meg az évek során. Bérszámfejtési, munkaügyi és társadalombiztosítási szakkönyveknek szerzője és lektora. Társadalombiztosítási szakértőként előadásokat tart. Óraadó tanárként több egyetemen és főiskolán tanít társadalombiztosítást.

Márkus Melinda

A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán szereztem jogi diplomát.

Ezt követően a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál helyezkedtem el, ahol előbb három évig dolgoztam a Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóság Általános Forgalmi Adó Ellenőrzési Osztályán jogászként, ezt követően pedig egy évig dolgoztam a NAV Fellebbviteli Igazgatósága Észak-alföldi kihelyezett Hatósági Főosztályán.
Az Áfa osztályon eltöltött három év alatt a revizorok munkájának segítése, szakmai támogatása mellett főként az elsőfokú határozatok meghozatala, saját hatáskörben történő módosítása, büntető feljelentések tervezetének előkészítését végeztem.

A Hatósági Főosztályon, a beérkező fellebbezések alapján, az első fokon hozott döntések jogszerűségi szempontú felülvizsgálatát végeztem, illetve másodfokú határozatok előkészítésével foglalkoztam főként ÁFA, SZJA, illetékek, TAO adónemekben, illetve egyéb jogorvoslati kérelmek elintézése tartozott még a feladataim közé. Az általam előkészített másodfokú határozatok kapcsán felmerülő peres ügyekben peres képviseletet láttam el a Hajdú-Bihar Megyei, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei, illetve a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közigazgatási- és Munkaügyi Bíróságok előtt.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál töltött idő alatt lehetőségem volt megismerkedni az adózással kapcsolatos tevékenységekkel is, különösen a könyvelők által végzett munkával, illetve a számlázással, adóbevallással is.

Szabó Sándorné

Iskolai végzettségeim:

 • 2008-2010 Pécsi Tudományos Egyetem – Andragógus / Felnőttépzési oktató /
 • 2005-2008 Dunaújvárosi Főiskola – Műszaki Szakoktató Kereskedelmi és Vendéglátó Szak
 • 1997-1999 Dunaújvárosi Főiskola szervezésében – Mérlegképes könyvelő vállalkozási szakon

Iskolai múlt:

2002-től Felnőttképzés keretein beül óraadó tanárként vállalok közgazdasági tárgyak oktatását, vizsgáztatást. E tárgyak számvitel, adó, számvitel szervezés, ellenőrzés. Sok éves szakmai tapasztalattal rendelkezem mind iskolai, mind gyakorló könyvelőként. Szakterületem a számvitel, amit nagyon szeretek. Szívesen adom át a tudásom a leendő hallgatóim számára. E szakma remek lehetőségeket biztosít mindenki számára, mivel nagy kihívás, de ha valaki kitartó és megszereti, jó megélhetést biztosít számára. Ennek elsajátításban szívesen segítem hallgatóimat

Széles Imre

Széles Imre vagyok és 1986-tól foglalkozom hivatásszerűen társadalombiztosítással, különböző társadalombiztosítási szerveknél (hajdani Társadalombiztosítási Igazgatóság, Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság, APEH, jelenleg BFKH nyugdíjbiztosítás), alapvetően járulékokkal, tehát tb. fedezeti rendszerrel.

 • 1997-től oktatok rendszeresen, számtalan oktatásszervező társaságnál a társadalombiztosítási ügyintézői, szakelőadói, illetve bérügyintézői tanfolyamok járulékrészét tartom,
 • a Kamarát képviselve több mint 10 éven keresztül vettem részt ugyanezek szakképesítések  OKJ-és  vizsgáztatásban,
 • évente több alkalommal előadásokat szoktam tartani a járulék szabályok változásával összefüggésben adózói fórumokon
 • a Verlag Dashöfer Kiadó sok kiadványának társszerzője vagyok, illetve
 • rendszeresen publikálok szakcikkeket társadalombiztosítás, adózás és munkajog vonatkozásában több kiadó (Verlag Dashöfer, Perfekt, stb.) kiadványaiban, illetve
 • állandó szakértője vagyok Hírtőzsde Társadalombiztosítási Levelek kiadványának, valamint a HVG Adózónának.
 • hosszú évek óta társzerzője vagyok a Perfekt Kiadó „Társadalombiztosítási ügyintézők” kézikönyvének.

dr. Lajtai Katalin

Nevem dr. Lajtai Katalin. Szakképesítéseimet illetően, szakközgazdász, okleveles könyvvizsgáló, igazságügyi szakértő vagyok. Több évtizedes gyakorlati munka mellett, foglalkozom oktatással is, a szakterületemet érintő témakörökben. Eddig elsősorban magántanárként segítettem diákjaimat a tananyag elsajátításában, a vizsgákra való hatékony felkészülésben, mind elméleti, mind gyakorlati oktatás keretében.

Az alábbi tantárgyakat oktatom elsősorban, pénzügyi-számviteli ügyintéző és mérlegképes könyvelő hallgatók részére:

 • Számvitel
 • Pénzügy
 • Adózás
 • Elektronikus bevallások
 • Elemzés
 • Ellenőrzés

Az elmúlt 10 évben számtalan sikeres vizsgának lehettem részese, diákjaim szorgalmának köszönhetően.